ODRŽANA POŠTA HEROJU SA KOŠARA U SELU LAĆARAK: Ubijen vrlo podmuklo od strane PRERUŠENIH neprijatelja UZALUD VIKALI: "NE PUCAJTE!"
Foto: Printscreen/Youtube

slava heroju

ODRŽANA POŠTA HEROJU SA KOŠARA U SELU LAĆARAK: Ubijen vrlo podmuklo od strane PRERUŠENIH neprijatelja UZALUD VIKALI: "NE PUCAJTE!"

Društvo -

Na Uskrs, pre 25 godina braneći otadžbinu, sa samo 19 godina, život je dao Milenko Božić iz sela Laćarak kod Sremske Mitrovice. On je jedan od heroja Košara. Na grobu ovog zaslužnog mladića, okupili su se njegovi prijatelji, rođaci i saborci.

01:57

ODRŽANA POŠTA HEROJU SA KOŠARA U SELU LAĆARAK: Ubijen vrlo podmuklo od strane PRERUŠENIH neprijatelja UZALUD VIKALI: NE PUCAJTE!

Osam mladih života uzela je karaula Košare. Braneći zemlju ratne 1999. godine, Milenko Božić na očigled svojih saboraca na krajnje podao način je ubijen. Ovu porodicu su pratile tragedije. Rano je ostao bez majke, a ubrzo posle pogibije mu je umro i otac. Ima samo jednog brata koji ga oplakuje posle toliko godina koji nije dobrog zdravlja. A prisutni pomenu bili su meštani, ratni saborci i drugi rođaci koji danas brinu o Milenkovom bratu Anđelku koji je ostao sam.

Brankica Petrović
foto: Kurir televizija

- Anđelko je rođeni brat našeg draga Milenka i evo posle 25 godina skupili smo se ovde da oživimo sećanje na Milenka. I posle 25 godina tuga i boli ostali su isti, sećanja ne blede. Drago mi je da smo se u ovakvom broju odazvali na ovo 25. godišnjicu. Tačno četvrt veka je prošlo, a uspomena na Milenka je i dalje živa - rekla je Brankica Petrović, rođaka Milenka Božića.

Toga dana, na Vaskrs, prema rečima glavnokomandujućeg Dragutina Dimčevskog, neprijateljske snage pokosile su Milenka i druge mladiće prerušeni u naše vojnike. Uzalud su vikali ne pucajte, neshvatajući nameru sa druge strane.

Dragutin Dimčevski
foto: Kurir televizija

- Pogibija, ne samo Milenka Božića, nego i ostalih, bio sam i prisutan tada, je u meni urezano duboko. I ta sećanja nikad ne mogu da se izbrišu iz mene. Ali je to potresno, ja se češće sećam toga. Ne može da se zaboravi. I onda sad i danas došao sam da sa svojim saborcima odamo dužnu poštu jer zaslužuje on za to, jer je on svoj život položio u odbranu naše otadžbine - rekao je Dimčevski.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:36

RUSKI ZAHTEV ODBIJEN JER ZAPAD ŽELI DA SE NATO AGRESIJA ZABORAVI! Analitičari: Bombardovanje SRJ 1999 je istorijska prekretnica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track