OVO JE ZASTAVNIK KOJI JE NASTRADAO U KANALU DTD: Oglasio se ministar Vučević: "Hrabar, odmeren, skroman, ideal srpskog vojnika"
Foto: Instagram/milosvucevic

OVO JE ZASTAVNIK KOJI JE NASTRADAO U KANALU DTD: Oglasio se ministar Vučević: "Hrabar, odmeren, skroman, ideal srpskog vojnika"

Društvo -

Telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, izvukli su danas Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Povodom ove tragedije, oglasio se ministar odbrane Miloš Vučević.

- Teško je pronaći reči utehe kada se opraštate od dragih ljudi. Najteže je pronaći ih kada se opraštate od junaka. A Mijodrag Tošković je bio upravo to. Junak. Jedan od onih na čijim plećima počiva srpska vojska, srpska država. Hrabar, odmeren, skroman. Ideal srpskog vojnika. Jedan od onih zahvaljujući kojima naši stari spavaju mirno, deca se igraju bezbrižno, a žene rade spokojno. Mijodraže, hvala ti na svemu. Mnogo ćeš nam nedostajati. Dao si najviše što si mogao za svoju otadžbinu. Nikada ti to nećemo zaboraviti. Mnogo ćeš nedostaju tvojoj porodici, tvojim saborcima i celoj Srbiji. Najdublje saučešće u bolu izražavam porodici Tošković. Večna ti slava Mijodaže ! Bog da ti dušu prosti - napisao je ministar Vučević.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track