TEMPERATURA PALA, PADAVINE NE PRESTAJU Oglasio se RHMZ: Upaljen meteo alarm, ovi delovi Srbije na udaru! Prognoza do kraja sedmice
Foto: Petar Aleksić

hladno

TEMPERATURA PALA, PADAVINE NE PRESTAJU Oglasio se RHMZ: Upaljen meteo alarm, ovi delovi Srbije na udaru! Prognoza do kraja sedmice

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod za danas je najavio padavine u Vojvodini, na širem području Beograda, kao i na severu Šumadije i u Braničevskom okrugu.

"Ponegde u Vojvodini, na širem području Beograda, kao i na severu Šumadije i u Braničevskom okrugu očejuje se slaba kiša", najavio je RHMZ.

Najviša dnevna temperatura do 15 stepeni. U Beogradu kišovito, temperatura 13 stepeni.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Mogući su umor, glavobolja i nesanica

Osobe sa srčanim i respiratornim oboljenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolja i nesanica, koje su i jutros bile glavne teme u gradskom prevozu i na šta su se ljudi jedni drugima uglavnom žalili ćaskajući da prekrate vožnju.

Upaljen meteo alarm

Na području Kosova i Metohije danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Prognoza za naredne dane

Prema prognozi RHMZ, narednih dana temperatura će biti malo ispod proseka za ovo doba godine i u većini krajeva se očekuje u intervalu od 13 do 17 stepeni.

U petak i subotu samo se na severu i zapadu zemlje očekuje se uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima. Na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno će padati sneg.

Do kraja nedelje očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16, kiša, pljuskovi i na planinama sneg.

Bonus video:

10:31

LEDENI TALAS ILI OBIČNA ZIMA? Poznati meteorolog o VREMENU PRED NAMA: Očekujte NOVE SNEŽNE PADAVINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track