KURIR U ŠANGAJU! Svuda nas ima: Usred budističkog hrama žena iz Srbije diktira detetu raspored časova u Beogradu?! (FOTO/VIDEO)
Foto: Kurir

KURIR U ŠANGAJU! Svuda nas ima: Usred budističkog hrama žena iz Srbije diktira detetu raspored časova u Beogradu?! (FOTO/VIDEO)

Društvo -

Reporter Kurira je prilikom obilaska i snimanja starog dela Šangaja i posete budističkom hramu, među brojnim turistima iz Kine i celog sveta, "naleteo" na ženu iz Srbije koja je usred ove gužve diktirala detetu raspored časova!?

Šangaj, atraktivni kineski grad sa 30 miliona stanovnika svakodnevno opseda na desetina hiljada turista, ali i poslovnih ljudi iz svih krajeva planete, i naravno među njima uvek se nađu i Srbi!

Šangaj, Kina, Rajko Nedić, Jelena S. Spasić
foto: Kurir

Da je tako uverio se i novinar Kuira u jednom budističkom hramu. Dok je snimao ovu izuzetnu građevinu, u pozadini se, u mešavini belosvetskih jezika mogao čuti, ni manje i ni više, nego srpski!

- Budi mi na vezi, sad će majčica da ti kaže: danas imaš matematiku, engleski, digitalni svet i likovno - pričala je na mobilnom mlađa žena.

01:20

Kurir u budističkom hramu u Šangaju

Kako smo kasnije saznali, radi se u o ženi iz Srbije koja je poslovno došla u Šangaj. Njeno dete je zbog razlike u vremenu zvalo majku ujutru kada je kretalo u školu, dok je u Šangaju u tom trenutku bilo oko 13 časova.

1 / 7 Foto: Kurir

Kako izgleda stari deo Šangaja, ovog puta bez Srba, pogledajte u ostalim video zapisima reportera Kurira...

00:39

Kurir u budističkom hramu u Šangaju 2

Kurir u poseti rudnicima Ziđina

Podsetimo, reporteri Kurira Jelena Spasić i Rajko Nedić boravili su nedavno u Kini, a nakon posete rudnicima bakra i zlata kompanije Ziđin koja je vlasnik rudnika i u Boru i Majdanpeku, iz jugoistočne Azije i grada Sijamena doputovali su u Šangaj da bi putovanje nastavili u Pekingu.

Šangaj, Kina, Rajko Nedić, Jelena S. Spasić
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track