U NAREDNA 2 SATA OVA 4 DELA ZEMLJE POGODIĆE JAKI PLJUSKOVI: Oglasio se RHMZ, na snazi meteo-alarm! Neće zaobići ni Beograd
Foto: Shutterstock, Printscreen/RHMZ, Printscreen/vremeradar.rs

U NAREDNA 2 SATA OVA 4 DELA ZEMLJE POGODIĆE JAKI PLJUSKOVI: Oglasio se RHMZ, na snazi meteo-alarm! Neće zaobići ni Beograd

Društvo -

U naredna dva sata na području zapadne Srbije, Srema, Šumadije, Pomoravlja, kao i na istoku i jugoistoku mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima, saopštio je večeras RHMZ.

U pojedinim delovima Beograda slaba kiša.

U košavskom području danas i sutra vetrovito, dok se najavljuje da će danas i sutra duvati umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, gde će duvati vetar do 28 m/s, odnosno oko 100 kilometara na čas, dok će na području Beograda biti oko 17 m/s, tačnije oko 60 kilometara na čas - dodaje se.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Slabljenje košave očekuje se sutra uveče i tokom noći ka suboti.

Upaljen meteo alarm

U Banatu i Pomoravlju danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog jakog vetra, što znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm zbog kiše (Bačka, Srem, zapadna, jugoistočna i jugozapadna Srbija, Šumadija), kao i zbog grmljavine (Srem, zapadna Srbija, jugoistočna i jugozapadna Srbija, KiM).

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Vreme narednih dana

U petak 17. maja će biti dužih sunčanih perioda, očekuju se ponegde slabiji pljuskovi sa grmljavinom u nekim predelima Srbije. Minimalna temperatura od 8 do 12 stepeni, maksimalna od 17 do 27 stepeni.

U subotu i nedelju dosta toplije, ponegde i do 30 stepeni. U subotu sunčano, u nedelju popodne razvoj oblaka sa mogućim lokalnim pljuskovima, a vrlo nestabilno početkom sledeće nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja