PADAĆE GRAD VELIČINE ORAHA, NEVREME DOLAZI PRVO U OVAJ GRAD U SRBIJI: Spremite se za obilne pljuskove, na snazi i meteo alarm
Foto: Shutterstock, Profimedia

nestabilno

PADAĆE GRAD VELIČINE ORAHA, NEVREME DOLAZI PRVO U OVAJ GRAD U SRBIJI: Spremite se za obilne pljuskove, na snazi i meteo alarm

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će danas u toku dana biti promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Hailz Srbija: Grad do veličine oraha

Hailz Srbija, meteorološki sistem, objavio je da je od izmerenih količina padavina od jutros, najviše kiše palo na teritoriji Požege i Vranja. Na prostoru Prištine bilo je i grada veličine lešnika.

"Današnji dan imaće uglavnom, orografske razvoje (vezane za planinske i brdske predele) južno od Save i Dubava, koji će se sporije premeštati. Prvi oblaci se razvijaju na području Bajine Bašte. Izolovano će biti jakih pljuskova i grmljavina i grada do veličine oraha iz najvećih oblaka.

U nizijama šanse za pljuskove i grmljavine su znazno manje ali ne i isključene. U košavskom području su najmanje šanse za bilo kakve padavine", navode iz Hailz Srbija.

prognoza
foto: Printscreen

Na snazi upozorenje

U poslednjem upozorenju RHMZ je za sutra posle podne i uveče najavio lokalno kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji plјuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni plјuska i grad.

prognoza
foto: Printscreen

Takođe, tokom dana će na jugu Banata duvati jak i olujni jugoistočni vetar koji će krajem dana i tokom noći biti u slablјenju.

Upaljen meteo alarm

prognoza
foto: Printscreen

U celoj Srbiji sutra će na snazi biti meteo alarm zbog kiše, grmljavine, a u Banatu i zbog jakog vetra.

Bonus video:

00:10

Nevreme u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track