STIŽU NAM GRMLJAVINE, PLJUSKOVI I JAK GRAD! Meteorolog Todorović najavio: Ovi krajevi Srbije na NAJJAČEM udaru! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

nevreme se nastavlja i danas

STIŽU NAM GRMLJAVINE, PLJUSKOVI I JAK GRAD! Meteorolog Todorović najavio: Ovi krajevi Srbije na NAJJAČEM udaru! (VIDEO)

Društvo -

Meteorolog Nedeljko Todorović u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji otkrio je kakvo nas vreme očekuje do kraja dana, kao i tokom noći.

Nedeljko Todorović
foto: Kurir Televizija

- Najverovatnije je slična situacija kao i juče. Već ima grmljavinskih nepogodnih oblaka na području dela Šumadije, Velikog Pomoravlja i na jugozapadu Srbije, tako da će u toku popodneva i naredne noći biti još lokalno jakih pljuskova, grmljavina, pojave grada i kratkotrajnog vetra. Kao i juče, lokalno bi mogla da padne velika količina padavina, nekoliko desetina litara po kvadratnom metru, kao što je juče bilo u nekoliko mesta po 40-50 mm kiše - rekao je Todorović i dodao:

03:04

I NOĆAS GRMLJAVINE I PLJUSKOVI ISTOG INTEZNITETA, A OČEKUJE SE I GRAD! Meteorolog saopštio: Ovi krajevi Srbije na NAJJAČEM udaru!

- Pored toga, glavnina današnjih lokacija sa nepogodama bila bi više koncentrisana na centralni i istočni deo, da bi krajnji severozapad Srbije nešto manje imao takvih nepogoda. Možda eventualno neka kratkotrajna kiša. Karakteristika ovih letnjih pljuskova, tj. nepogoda jeste da u nekim mestima padne velika količina padavina, a u nekim bližim okolnim mestima ne padne ni kap.

Takođe, RHMZ je najavio da nas u drugom delu dana očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: grad, olujni vetar u zoni pljuska, kao i velika količina padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, ponegde i više).

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji, izuzev Bačke, na snazi je meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Narandžasto upozorenje je upaljeno za gotovo ceo prostor naše države, sem u Sremu i na KiM gde je na snazi žuti meteo alarm.

vremenska prognoza
foto: Pritnscreen/RHMZ

Ovo naranžasto upozorenje znaći da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:15

nevreme Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track