OVO PITANJE TREBA BITI OBAVEZNO NA RAZGOVORU ZA POSAO: "Da li umete da operete šolju nakon što popijete kafu?!"
Ilustracija, Foto: Profimedia

polemika na mrežama

OVO PITANJE TREBA BITI OBAVEZNO NA RAZGOVORU ZA POSAO: "Da li umete da operete šolju nakon što popijete kafu?!"

Društvo -

Očito da mnogi zaposleni imaju kolege koji nakon ispijanja kafe ne operu istu, već je ostave da to učini neko drugi umesto njih!

To mnogima smeta, pa se na društvenoj mreži X o tome povela polemika, a neki smatraju da bi jedno od obaveznih pitanja na razgovoru za posao trebalo da glasi: "Da li imaš osnovno kućno vaspitanje?".

- Na intervju za posao treba prvo da te pitaju da li imaš osnovno kućno vaspitanje da li opereš šolju od kafe kad je popiješ ili samo staviš u lavabo da se neko drugi ajka sa tim, pa posle šta umeš i CV - napisao je jedan korisnik ove mreže.

Korisnici su naveli da ima čak i onih koji ne ostave uredn WC nakon upotrebe.

- Lavabo je za pranje ruku, sudopera za sudove. To pitanje nekad postoji prikriveno, dobiješ kafu na početku i na tebi je da li ćeš šolju samo ostaviti - navodi se u jednom od komentara.

Bilo je i onih koji su taj problem u firmi rešili nabavkom mašinom za pranje sudova.

- Imala sam kolektive u kojima je to rešavano na različite načine. Na jednom mestu, sve što ostane neoprano mora da raskloni najmlađi. Na drugom, sve što ostane neoprano završi u smeću. Radi i jedno i drugo - navela je jedna korisnica.

Bonus video:

04:00

KOLIKO JE STRESAN ODLAZAK NA POSAO NAKON ODMORA? Psiholog analizira: Postoje OVA dva tipa ličnosti, mnogi se ne odmore na odmoru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track