MINISTAR DAČIĆ OBIŠAO PU NOVI SAD: Funkcionisanje MUP-a od vitalnog značaja za celo naše društvo
Foto: MUP Srbije

MINISTAR DAČIĆ OBIŠAO PU NOVI SAD: Funkcionisanje MUP-a od vitalnog značaja za celo naše društvo

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas Policijsku upravu u Novom Sadu i poručio da će kao ministar insistirati na maksimalnom angažovanju policije u očuvanju javnog reda i mira i sigurnosti građana kao i da policija, u pravom smislu te reči, bude servis građana.

Ministar Dačić je naglasio da je novosadska policija jedna od ključnih policijskih uprava jer je nadležna za stanje bezbednosti u velikom gradu u kojem se nalaze centri svih aktivnosti, uključujući i one koje su kriminalnog karaktera.

1 / 5 Foto: MUP Srbije

„Osnovni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova i policije kao sastavnog dela Ministarstva unutrašnjih poslova jeste očuvanje bezbednosti države i sigurnosti građana, samim tim i bespoštedna borba protiv kriminala, ali i dobro reagovanje u situacijama koje su nažalost postale dosta česte, a to su vanredne situacije“, rekao je ministar i dodao da je funkcionisanje MUP-a od vitalnog značaja za celo naše društvo.

Takođe je istakao da policija mora da bude u službi građana i kada je reč o izdavanju ličnih dokumenata ali i da pomogne u teškim situacijama kao što su vanredne situacije, odnosno da bude narodna milicija, kako se nekada zvala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track