AMERIKANAC U SRBIJI IZGUBIO NOVČANIK SA 500 DOLARA, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Živ bio, legendo! Ovo se u Čikagu nikad ne bi desilo!
Foto: Tik Tok Printscreen

poštenje je ključno

AMERIKANAC U SRBIJI IZGUBIO NOVČANIK SA 500 DOLARA, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Živ bio, legendo! Ovo se u Čikagu nikad ne bi desilo!

Društvo -

Amerikanac Džibri Bel, koji je u poseti Srbiji, objavio je pre nekoliko dana na društvenim mrežama da je u taksiju zaboravio novčanik u kojem su bile kartice i 500 dolara.

Nas njegovo veliko iznenađenje, taksista ga je zvao i u rekordnom roku mu vratio novčanik. Ovaj Amerikanac je na Tik Toku objavio video u kojem je izrazio veliko oduševljenje našom zemljom i narodom.

Džibri Bel
foto: Tik Tok Printscreen

- Volim Srbiju. Toliko volim Srbiju! Pogledajte ovo. Bio sam u taksiju, išao sam kod zubara. Ostavio sam novčanik sa debitnom karticom i 500 dolara. Međutim, ovaj taksista me je pozvao da mi kaže da sam ostavio novčanik! Da se ovo desilo u Čikagu nikada ne bih dobio nazad novčanik - oduševljeno je ispričao Amerikanac.

- To vam pričam, ovo je tako divna zemlja. Kakav pošten čovek! Moram da mu dam nešto, daću mu sto dolara - dodao je on.

Usnimio je i susret sa taksistom.

- Hvala, brate moj - rekao je na čistom srpskom.

- Ovaj čovek, ljudi, mi je vratio novčanik i to za svega 20 minuta - rekao je i dodao na srpskom:

- Brate, bog je dobar! Hvala ti puno. Ti si dobar čovek! Evo, ovo je brat! Hvala ti puno. Živ bio legendo, vidimo se.

Džibri je dodao da mu je dao 100 dolara i da je taksista zaslužio novac.

@jibribell Did i get lucky or are these people just really that kind and honest?! I love #serbia #beograd #balkans #serbia #bosnia #croatia #macedonia #travel #culture ♬ original sound - Jibri Bell

- Poštenje je ključno, čoveče, poštenje je sve na ovom svetu. Mogao je bukvalno da mi uzme novcanik - 500 dolara u Srbiji je mnogo. To su stvarno divni ljudi. Srpski narod je tako dobar i ja ih jednostavno volim - rekao je on.

Inače, Džibri Bel je, kako su mediji pisali, muzičar koji kada boravi u Srbiji koristi ime Jovan Crnović. Član je grupe Crni Srbi i oženjen je našom ženom iz Niša, Mionom.

Džibri Bel
foto: Tik Tok Printscreen

U više navrata je bio u našoj zemlji, zna pomalo da priča srpski i oduševljen je našom kulturom i hranom. Na društvenim mrežama često objavljuje snimke o tome koliko uživa u Srbiji, pa je tako nedavno sedeo na jednom splavu i degustirao srpske i druge specijalitete.

Džibri Bel
foto: Tik Tok Printscreen

- Ljudi, zbog ovog morate da dođete u Srbiju. Pogledajte ovu hranu. Ja svaki dan ovde jedem najukusniju hranu, a danas je baš posebno jer imam riblju čorbu. Ovo je riblja čorba. Znam da izgleda čudno. Znam da izgleda drugačije, ali ovo je najukusnija supa koju sam ikada probao u svom životu - ispričao je on i dodao:

@jibribell Wow!!!! I love balkan food!!! Have you guys tried Eastern European Cusine? Whats your favorite balkan dish? #serbia #bosnia #croatia #montengro #macedonia #food #travel ♬ original sound - vojnik_bih 🇧🇦

- O, moj Bože. Mnogo volim balkansku hranu. Čini me tako srećnim. Tako je zdravo. Tako je čisto. Tako je sveže. A ovaj restoran imamo samo za sebe. Ovde smo na vodi. Čamci oko nas. Napolju pada kiša, svi su unutra... Ako želite da dođete na Balkan, pozovite me. Naručićemo hranu i provesti se - poručio je ovaj veseli mladić i, uz širok osmeh, dodao na srpskom: "Prijatno!".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track