PRODUŽEN PRITVOR MALOLETNIKU KOJI JE PRETUKAO PROFESORA U BAČKOJ PALANCI: Zamolio ga da napusti učionicu, a on mu slomio nos
Foto: Shutterstock

novi detalji

PRODUŽEN PRITVOR MALOLETNIKU KOJI JE PRETUKAO PROFESORA U BAČKOJ PALANCI: Zamolio ga da napusti učionicu, a on mu slomio nos

Društvo -

Bivšem učeniku Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci koji se sumnjiči da je pretukao profesora Slobodana Zorića, nanevši mu teške telesne povrede produžen je pritvor za još 30 dana, saznaje Kurir.

Napad se, da podsetimo, dogodio počekom maja ove godine nakon što je Zorić, kako se sumnja, odbio da dozvoli nekadašnjem đaku da s razredom u koji je išao prisustvuje njegovom času.

Bačka Palanka
foto: Škole Vojvodine

- Maloletniku je produžen pritvor za mesec dana, ali je jedan pritvorski razlog otpao, tako da više ne stoji osnov da bi maloletnik uticao na svedoke boravkom na slobodi, već je pritvor produžen zbog mogućnosti ponavljanja dela i jer je delo izazvalo uznemirenje javnosti, a zaprećena kazna je preko 10 godina zatvora - navodi advokat Luka Labus, zastupnik maloloetnog napadača.

advokat Luka Labus
advokat Luka Labusfoto: Privatna Arhiva

Prema njegovim rečima, tokom postupka saznale su se neke činjenice koje idu u korist maloletniku i dokazana je tvrdnja odbrane, bez namere da se opravda postupak maloletnika.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, provera se da li su postojali raniji incidenti između ovog profesora i bivšeg učenika.

Škola je nakon incidenta izdala i saoštenje u kome se navodi da je profesor napadnut nakon što je zamoljen da napusti učionicu.

- U poslepodnevnoj smeni, na prvi čas kod nastavnika praktične nastave Slobodana Zorića, sa učenicima iz odeljenja ušao je i bivši učenik. Počeo je da provocira nastavnika. Zorić ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole, a on ga je po izlasku fizički napao - navodi se, između ostalog, u saopštenju škole, koje je potpisala direktorka Snežana Ivelja.

D.A./S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track