Rupa od 41 milijarde dinara u EPS

Rupa od 41 milijarde dinara u EPS

Društvo -
Ako bi ostala ovakva situacija, imali bismo rupu od 80 milijardi na prihode od 160 milijardi, a to bi značilo i bankrot EPS, kaže v. d. direktora Aleksandar Obradović

BEOGRAD - Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je danas da nedostatak u njihovoj finansijskoj konstrukciji do kraja godine iznosi oko 41 milijarde dinara.

"Ako bi ostala ovakva situacija, sa ovim tendencijama mi bismo već sledeće godine imali rupu u novČanom toku od skoro 80 milijardi dinara, na prihode koji su oko 160 milijardi dinara, to bi definitivno značilo i bankrot EPS u toku 2013.", rekao je Obradović.

On je na pres-konferenciji o elektroenergetskoj situaciji u Srbiji rekao da je prethodno rukovdstvo EPS to preduzeće ostavilo u katastrofalnoj finansijskoj situaciji i da je bio "šokiran" koliko je ona loša.

Obradović je istakao da je njegov cilj, za početak, finansijska stabilizacije EPS.

Kako je dodao, to preduzeće je dobilo zeleno svetlo od Vlade Srbije da krene u proces restruktuiranja, korporativizacije EPS koja će doneti direktne uštede i povećanje profita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track