HUMANO: Hirurg iz Italije besplatno operisao srce bebi

HUMANO: Hirurg iz Italije besplatno operisao srce bebi

Društvo -
Bruno Merci, hirurg, bez novčane nadoknade došao u Beograd i operisao srce petomesečnom dečaku Aleksandru Todoroviću iz Foče

Veliki humanista!

Bruno Merci, direktor dečje kardiohirurgije u klinici "OPA - Masa" u Italiji, uspešno je, uz pomoć stručnjaka iz Univerzitetske dečje klinike (UDK) u Beogradu, besplatna je operisao srce petomesečnom dečaku Aleksandru Todoroviću iz Foče.

Doktor Murci se odazvao pozivu kardiologa Klinike za dečje bolesti Banjaluka Darija Đukića i direktorke Univerzitetske dečje klinike u Beogradu Ide Jovanović, i bez bez novčane naknade došao u Beograd sa kolegom anesteziologom Paolom del Sartom i uspešno implatirao veštačku mitralnu valvulu malom Aleksandru. Dečak se sada uspešno oporavlja u UDK Beograd.

"Aleksandar Todorović je kao tromesečna beba primljen u bolnicu u Foči u teškom zdravstvenom stanju, nakon čega mu je u Dečjoj klinici Jezero - Sarajevo postavljena dijagnoza kompleksne urođene srčane mane", rekao je doktor Dario Đukić. Dečak je zbog nemogućnosti da se leči u Sarajevu prebačen u Beograd.

Međutim, druga operacija kojoj je dojenče trebalo biti podvrgnuto kardiohirurzi iz Beograda nisu dosad radili na tako maloj deci. Murci, poznat kao veliki humanista, prihvatio je poziv u Beograd i sredinom prošlog meseca uspešno operisao dečaka, piše Srna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track