Mentalno oboleli Albanac uhapšen na mostu u Mitrovici
Foto: KURIR

Incident

Mentalno oboleli Albanac uhapšen na mostu u Mitrovici

Društvo -
"Policija je reagovala i privela ga", rekao je Zahiri, negirajući navode pojedinih medija koji su preneli da je Albanac pokušao s bagerom da sruši barikadu

KOSOVSKA MITROVICA - Regionalni portparol kosovske policije Avni Zahiti izjavio je da je policija privela jednog Albanca koji je, uprkos upozorenja, prošao glavni most i došao do barikada na severnom delu Kosovske Mitrovice.

Zahiti je rekao da se radi o mentalno oboleloj osobi, navodeći da on nije poslušao naredbu policije da se vrati, već je ostišao do barikade na severnoj strani mosta.

"Policija je reagovala i privela ga", rekao je Zahiri, negirajući navode pojedinih medija koji su preneli da je Albanac pokušao s bagerom da sruši barikadu.

Na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici situacija je uobičajna, na sredini mosta i dalje dežura jedna patrola kosovske policije, a primetno je i uobičajno prisutvo vojnika Kfora.

Besim Hoti ipak video bageristu

Evo kako su neki mediji videli incident na mostu u Kosovskoj Mitrovici:

"Albanac koji je bagerom pokušao da pređe iz južnog u severni deo Mitrovice i ukloni barikadu postavljenu na toj strani mosta je priveden, izjavio je regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

Policija je zaustavila bager koji je nešto posle 14 časova krenuo ka severnoj strani mosta u nameri, kako je rekao, da skloni barikadu. Hoti je rekao da je reč o vozaču kompanije Kristal iz južnog dela Mitrovice.

Bager, koji je bio parkiran na južnoj strani mosta, ubrzo je uklonjen. Osim pripadnika kosovske policijske službe na južnoj strani mosta raspoređeni su i pripadnici Kfora sa nekoliko oklopnih transportera. Situaciju prate i vojnici Kfora koji su postavili bunker na obližnjem kulturnom centru, takođe u južnom delu Mitrovice"- objavljeno je u pojedinim elektronskim medijima....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track