Hrvati za film o Tesli nude 100 miliona evra

Nepristojna ponuda - ponovo prisvajaju Genija iz Smiljana

Hrvati za film o Tesli nude 100 miliona evra

Društvo -
Hrvatski producenti kontaktirali sa srpskim producentom Vladimirom Rajčićem sa željom da se holivudsko ostvarenje snima u njihovoj zemlji

BEOGRAD - Navalili!Iako je dogovoreno da se film o našem čuvenom naučniku Nikoli Tesli snima u Srbiji, Hrvati na sve moguće načine pokušavaju da producente filma dovuku u svoju zemlju. Naime, kako Kurir saznaje, oni su glavnom producentu filma Vladimiru Rajčiću ponudili čak 100 miliona evra samo da bi se film snimio u Hrvatskoj!- Da, tačno je da su sa mnom kontaktirali neki producenti iz Hrvatske. Žele da dođemo i da u Hrvatskoj snimamo film o Tesli - kaže Rajčić.Nema tih para...Kako kaže, hrvatski producenti su ga nekoliko puta zvali i nudili mu primamljive ugovore, ali on na to nije pristao.- Naša produkcijska kuća „VPR studios prodakšn“ već je sve isplanirala i film će definitivno biti snimljen u Srbiji. Svi se radujemo prvim scenama srpsko-holivudskog projekta i s nestrpljenjem ih iščekujemo. Mi smo se već o svemu dogovorili s Vladom Srbije i Ministarstvom kulture. Kao glavni producent ovog filma, nisam pristao da se film snima u Hrvatskoj, iako mi je ponuđena velika suma novca. Smatram da film o našem čuvenom naučniku treba da bude snimljen u Srbiji, jer je Tesla Srbin. Srpski narod Tesli mnogo duguje i ovo je najmanje što možemo da uradimo - kaže za Kurir Rajčić i dodaje da je ovaj projekat podržao i gradonačelnik Čikaga Ram Emanuel, koji je producentima uputio pismo u kojem je istaknuto da je film od velikog značaja.Počinje snimanje- Uskoro dolazimo u prelepu Srbiju i počinjemo sa snimanjem filma. Svi se radujemo tome. Pored članova producentskog tima, Beograd bi trebalo da poseti i gradonačelnik Čikaga - kaže Rajčić.U filmu glavnu ulogu, lik Nikole Tesle, treba da tumači britanski glumac Kristijan Bejl. Pored Bejla, u filmu će se naći i Nikolas Kejdž, Lolita Davidović, Rade Šerbedžija i mnogi drugi.

Podršku pružio i prvi čovek Čikaga
Podršku pružio i prvi čovek Čikaga

Nije im prvi put!Podsetimo da je Akademija nauka i umetnosti iz Splita pre nekoliko meseci pokrenula inicijativu da se 10. jul, dan rođenja srpskog naučnika, proglasi međunarodnim danom nauke, kao da je on bio Hrvat. Ovo nam pokazuje da Hrvati na sve moguće načine pokušavaju da Teslu proglase svojim čovekom.Tada je udruženje „Nikola Tesla“ iz Amerike na internetu pokrenulo akciju potpisivanja peticije koja bi sprečila da Hrvati prisvoje našeg čuvenog naučnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track