Predrag Dimitrijević podneo ostavku u VSS
Foto: Tanjug

Predrag Dimitrijević podneo ostavku u VSS

Društvo -
Ne vidim razlog ostavke, ali pretpostavljam da je Dimitrijević podneo ostavku zbog smanjenja naknade u VSS sa oko 190.000 dinara, na 30.000 dinara, rekao je Zoran Babić

BEOGRAD - Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić rekao je da je ostavka Predraga Dimitrijevića na članstvo u Visokom savetu sudsta (VSS) stigla je danas u Skupštinu Srbije.

Babić je kazao da ne vidi razlog ostavke, ali pretpostavlja da je Dimitrijević podneo ostavku zbog smanjenja naknade u VSS sa oko 190.000 dinara, na 30.000 dinara.

"Prevashodni razlog njegovog bitisanja u VSS je finansijske prirode jer, kada smo smanjili naknade u VSS, nije više imao motiv za članstvo u VSS", kazao je Babić.

Po rečima Babića, Dimitrijevića do sada nije motivisalo na ostavku to što je Agencija za borbu protiv korupcije svojevremeno tražila njegovo razrešenje zbog sukoba interesa.

Agencija je decembra 2010. zatražila prestanak funkcije Dimitrijevića jer je utvrdila da je on, dekan Pravnog fakulteta u Nišu, prihvatanjem druge javne funkcije - člana VSS, bez saglasnosti Agencije, postupio suprotno Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Skupština nije decembra 2011. prihvatila predlog Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje Dimitrijevića. Babić je rekao da se o ostavci Dimitrijevića koga je Skupština za člana VS S izabrala jula 2010, neće otvarati rasprava, nego će Administrativni odbor konstatovati ostavku. "Očekujemo novi predlog za popunu mesta u VS S iz redova advokata i profesora Pravnog fakulteta", kazao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track