Nikolić rešava spor crkava Srbije i Makedonije
Foto: Beta

Posrednik

Nikolić rešava spor crkava Srbije i Makedonije

Društvo -
Nikolić je rekao da Makedonija u njemu ima sagovornika u Srbiji i da je spreman da razgovara o odnosu Srpske pravoslavne crkve i Makedonije

BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložio je Makedoniji razgovore radi rešavanja višegodišnjeg spora Srpske i Makedonske pravoslavne crkve.

U intervjuu makedonskoj televiziji TV Sitel i listu "Večer", koji tek treba da bude u celosti objavljen, Nikolić je rekao da Makedonija u njemu ima sagovornika u Srbiji i da je spreman da razgovara o odnosu Srpske pravoslavne crkve i Makedonije.

"Ja predlažem da sednemo da razgovaramo: Kakav je odnos Makedonije prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i kakav je odnos Srpske pravoslavne crkve prema Makedoniji. O tome šta je Makedonska pravoslavna crkva i kako može da postigne ono što želi. Ja vam kažem da sve to mogu da završim, ako hoće da razgovaraju sa mnom i da "spuste loptu", a ako neće, onda nikada taj problem neće da bude rešen", rekao je Nikolić u delu intervjua objavljenom na internetu.

"Makedonija nije umela da reši taj problem, možda nije imala sagovornika u Srbiji. Danas ima sagovornika u Srbiji s kojim taj problem može da reši i taj sagovornik sam ja. Dovoljno poštujem Srpsku pravoslavnu crkvu i dovoljno me poštuju ljudi u Srpskoj praovslavnoj crkvi da taj problem možemo da rešimo", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track