Studentima za penzije potrebne potvrde o upisanoj godini
Foto: KURIR

PIO Fond

Studentima za penzije potrebne potvrde o upisanoj godini

Društvo -
Dostavljanjem školske potvrde isplata penzija će se redovno nastaviti, a ukoliko to ne urade na vreme privremeno će biti obustavljena isplata

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je danas da studenti koji su korisnici porodičnih penzija treba da do kraja oktobra dostave nadležnim filijalama Fonda PIO potvrde o upisu nove školske godine.

Kako se navodi, oni koji su to pravo ostvarili po osnovu školovanja na visokim školama ili fakultetima, treba da na potvrdama upišu matični broj roditelja po kome se koristi penzija, a mogu se doneti lično ili poslati poštom.

Dostavljanjem školske potvrde isplata penzija će se redovno nastaviti, a ukoliko to ne urade na vreme privremeno će biti obustavljena isplata, sve dok ne dokažu da su upisali godinu.

Pravo na porodičnu penziju imaju studenti do diplomiranja, a najkasnije do navršene 26. godine života, bez obzira da li se njihovo obrazovanje finansira iz budžeta ili student sam finansira obrazovanje.Pravo imaju i apsolventi kojima je apsolventski status utvrđen u godini za koju dostavljaju školsku potvrdu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track