Selaković i Đurić položili venac na Spomen kosturnicu Udovo
Foto: Vikipedija

Skoplje

Selaković i Đurić položili venac na Spomen kosturnicu Udovo

Društvo -
Besmrtnim herojima velikog rata, braniocima našeg Termopila koji herojski ostaše da stražare na putu za otadžbinu. Večna slava i hvala, napisao je ministar pravde u spomen knjigu

SKOPLJE - Ministar pravde Nikola Selaković i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić položili su danas venac na Spomen kosturnicu Udovo, srpskim vojnicima poginulim na Veliki petak 1915. godine.

Ministar Selaković je u spomen knjigu zapisao: "Besmrtnim herojima velikog rata, braniocima našeg Termopila koji herojski ostaše da stražare na putu za otadžbinu. Večna slava i hvala".Đurić je u spomen knjigu upisao:" Klanjam se senima junaka koji su svoje živote ugradili u temelj slobode srpskog roda i besmrtnim gestom zadužili sva buduća pokolenja".

U kripti spomen kosturnice Udovo sahranjene su posmrtni ostaci 281 srpskog vojnika. Spomen kosturnica je podignuta u peridu 1931. do 1936. godine, a obnovljena je posle 90-ih godina na inicijativu prvog ambasadora tadašnje SRJ u Makedoniji, pošto su uspostavljeni diplomatski odnosi dve zemlje.Selaković i Đurić se nalaze u delegaciji Srbije koju u poseti Makedoniji predvodi predsednik Tomislav NIkolić.

Nikolić će danas, drugog dana posete, otputovati iz Skoplja u Sretenovo gde će obići tri srpska domaćinstva, a potom sa makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovim u Valandovu prisustvovati tradicionalnoj manifestaciji "Rakijada".Nikolić je juče imao susrete s najvišim državnim predstavnicima Makedonije, a sutra će prisustvovati obeležavanju 100.godišnjice početka balkanskih ratova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track