SLAMARICA ZAKON: Samo šest štediša u Vladi!
Foto: KURIR

SLAMARICA ZAKON: Samo šest štediša u Vladi!

Društvo -
Premijer Ivica Dačić i još pet ministara jedini od 19 članova Vlade Srbije koji trenutno imaju ušteđevinu u banci

BEOGRAD - Rasipaju kao iz rešeta.Ako ministri u srpskoj vladi budu štedeli narodne pare kao što štede svoje, crno nam se piše. Naime, od 19 članova Vlade samo šestoro njih ima štednju u domaćim i stranim bankama. Jedino što uliva neku nadu da će o svakom dinaru iz budžeta dobro da se vodi računa jeste podatak da je među tih šest štediša i premijer Ivica Dačić.Da li zbog bogatog životnog iskustva ili nečeg drugog, tek značaj štednje shvatio je i potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.Od ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije takođe ima štednju, i moglo se očekivati da zna sa parama. Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović takođe štedi u banci.- Štednju u evrima imam od pre pet godina, kada je moj suprug prodao kuću - kratko je objasnila Verica Kalanović.Banci veruje i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.Ministarka omladine i sporta Alisa Marić našla se među štedišama, čime je pokazala da i sportisti odlično znaju da čuvaju pare.Za razliku od ministara u Vladi, direktori javnih preduzeća i te kako znaju da štede. Od rukovodilaca velikih javnih preduzeća samo Milan Krkobabić, direktor PTT, Slobodan Gavrilović, direktor „Službenog glasnika“, i Boban Kovačević, direktor „Parking servisa“, nemaju štednju u banci, dok svi ostali koje smo proveravali poseduju štedni konto.

Marković stari štedišaDirektor „Železnica Srbije“ Milovan Marković ističe da je stari štediša, ali da nije uspeo mnogo para da sačuva.- Štedim u evrima i to sam uredno prijavio. Dugo štedim, ali pomalo, pa je reč o simboličnoj svoti - kaže Marković.

Direktori u JP koji štede♦ Aleksandar Obradović, EPS♦ Dušan Bajatović, Srbijagas♦ Predrag Ćulibrk, Telekom Srbija♦ Miloš Tomić, Transnafta♦ Milovan Marković, Železnice Srbije♦ Dejan Ljevnaić, Skijališta Srbije♦ Nikola Marjanović, Srbijavode♦ Aleksandar Tijanić, RTS♦ Stevan Nikčević, Jugoimport SDPR♦ Darko Berberović, Infostan♦ Nebojša Ćeran, GSP Beograd♦ Bojan Milovanović, Nacionalni park Kopaonik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track