NASA astronautkinja na Festivalu nauke u Beogradu

Od 29. novembra do 2. decembra

NASA astronautkinja na Festivalu nauke u Beogradu

Društvo -
Najveći događaj za promociju nauke u jugoistočnoj Evropi, pod sloganom "Nema teorije", biće održan na 4 lokacije - bivšoj Robnoj kući "Kluz", Studentskom kulturnom centru, galeriji Narodne banke Srbije i na sceni teatra Bojan Stupica

BEOGRAD - Astronautkinja Marša Ivins, veteranka pet misija NASA, učestvovaće na šestom Međunarodnom festivalu nauke, koji će od 29. novembra do 2. decembra biti održan u Beogradu, najavljeno je danas na koferenciji za novinare.

Najveći događaj za promociju nauke u jugoistočnoj Evropi, pod sloganom "Nema teorije", biće održan na četiri lokacije - bivšoj Robnoj kući "Kluz", Studentskom kulturnom centru, galeriji Narodne banke Srbije i na sceni teatra Bojan Stupica.

Posetiocima festivala predstaviće se 450 mladih naučnika iz 36 domaćih naučno-obrazovnih institucija, kao i više od 40 gostiju iz inostranstva.Predstavnik festivala Ana Jovanović kazala je da će ove godine biti organizovan večernji program, prvenstveno namenjen tinejdžerima.

"Specijalna gošća biće astronautkinja Marša Ivins, koja je provela više od 1.300 sati u svemiru, a zbog interesovanja publike, laser šou Univerziteta Lund iz Švedske imaće 16 nastupa tokom četiri festivalska dana u teatru Bojan Stupica", rekla je Jovanović. Ona je dodala i da organizatori teže da festival traje oko dve nedelje, poput onih u inostranstvu.

Prijatelj festivala je Francuski institut u Beogradu, a francusko udruženje "Les atomes crochus" pokazaće na zabavan način zašto led pluta ili kako ribe mogu da dišu pod vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track