Vučić: Pregovori sa EU već u decembru
Foto: Preent Screen

Vučić: Pregovori sa EU već u decembru

Društvo -
Ono što je izgledalo nemoguće, danas je ostvarivo, rekao je prvi potpredsednik vlade

BEOGRAD- Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je vlada u prvih 100 dana postigla značajne rezultate i da postoji mogućnost da Srbija datum za početak pregovora sa EU dobije u martu 2013, ali da nije isključeno i dobijanje uslovnog datuma već decembra ove godine.

"Ono što je izgledalo nemoguće, danas je ostvarivo. Nadali smo se da možemo datum za pregovore sa EU da dobijemo u junu, ali unutrašnjim reformama, dijalogom sa Prištinom i borbom protiv korupcije, taj datum možemo da dobijemo u martu. Ne bih isljučio mogućnost da uslovni datum dobijemo u decembru", rekao je Vučić.

Na sednici vlade na kojoj je podnošenje izveštaja o radu u prvih 100 dana bilo otvoreno za javnost, Vučić je rekao da i to pokazuje da je ova vlada bolja od prethodne. Vučić je rekao da građani danas ne žive ni dobro ni bolje, ali će Vlada zato morati da radi još napornije, odgovornije i ozbiljnije. Istakao je da su mnogi članovi Vlade "dali sve od sebe" da zemlja krene napred i da su sprečili bankrot države. Vučić je ocenio da je pokrenuta žestoka borba protiv korupcije i kriminala i da su se članovi Vlade uvek ponašali striktno u okviru zakona. Po njegovim rečcima, prethodna vlast je u Tužilaštvu ostavila tri "jednostrana i politički usmerena" predmeta, a danas specijalni timovi rade na 30 predmeta što pokazuje obim borbe protiv kriminala i korupciji koju je Vlada preduzela. On je reko da do kraja novembra treba da se donese strategija za borbu protiv korupcije i krimnala i usvoji u Skupštini, da se donesu izmene Krivičnog zakonika i još nekokliko ključnih akata, i da se donese zakon o javnim nabavkama.

"Ako se sve to uradi, Srbija će biti na boljem putu nego do sada", rekao Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track