Komitet: Nagraditi vozače koji polože iz prve

Novi sistem polaganja

Komitet: Nagraditi vozače koji polože iz prve

Društvo -
Takvim kandidatima trebalo bi vratiti 25 odsto novca od minimalne propisane cene obuke, predlaže Srpski komitet za bezbednost saobraćaja

BEOGRAD - Svakom kandidatu koji iz prvog puta položi vozački ispit trebalo bi vratiti 25 odsto novca od minimalne propisane cene obuke, saopštio je danas Srpski komitet za bezbednost saobraćaja. Taj novac bi mogao da se isplaćuje iz budžeta od naplaćenih kazni u saobraćaju.

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja predlaže, povodom uredbe Vlade Srbije kojom je propisana minimalna cena obuke kandidata za vozače motornih vozila, uvođenje mere koja će unaprediti kvalitet obuke i učiniti obuku dostupnijom. Vraćanjem novca onima koji polože iz prve biće motivisane i auto-škole i kandidati, a na putevima će se naći dobro obučen vozači. Troškove neće snositi budžet već nebezbedni vozači odnosno fond od naplaćenih saobraćajnih prekršaja i prestupa, navedeno je u saopštenju te organizacije.

Budući vozači motornih vozila u Srbiji moraće da plate najmanje 54.160 dinara za troškove teorijske i praktične obuke, za polaganje vozačkog ispita B kategorije i to će biti troškovi bez poreza na dodatu vrednost (PDV), objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika" . Kako je navedeno u odluci Vlade Srbije, polaznici auto-škole za B kategoriju ubuduće moraće da plate teorijsku obuku 11.080 dinara, praktičnu obuku 39.400 dinara, polaganje teorijske obuke 918 dinara, a za polaganje praktične obuke 985 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track