Protest tri sindikata u centru Beograda
Foto: Beta

Dan solidarnosti

Protest tri sindikata u centru Beograda

Društvo -
Nekoliko stotina članova ta tri sindikata se okupilo na Trgu Slavija, zatim ulicom Kralja Milana prošetalo do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, izražavajući tako solidarnost sa radničkim sindikatima koji danas štrajkuju širom Evrope

BEOGRAD - Članovi Udruženih sindikata Srbije "Sloga", Policijskog sindikata Srbije i Novog sindikata zdravstva, protestovali su danas u centru Beograda zahtevajući poboljšanje uslova rada.

Nekoliko stotina članova ta tri sindikata se okupilo na Trgu Slavija, zatim ulicom Kralja Milana prošetalo do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, izražavajući tako solidarnost sa radničkim sindikatima koji danas štrajkuju širom Evrope.

Predstavnici sindikata traže od Vlade Srbije poboljšanje uslova rada, veće plate, besplatno zdravstvo i školstvo.Predsednik sindikata "Sloga" Željko Veselinović kazao je okupljenima ispred zgrade Vlade da radnički sindikati iz Srbije imaju više razloga da štrajkuju nego kolege iz Italije, Španije, Kipra i drugih evropskih zemalja.

"Mi smo danas ukazali da smo deo Evrope. Ova grupa ljudi koja je došla danas ovde brani obraz Srbije, radničke klase studenata, penzionera i nezaposlenih", rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, predstavnici ova tri sindikata su se okupili kako bi se suprostavili neoliberalnom kapitalizmu, takjunima i "onima koji su opljačkali državu".

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije su kazali da policija nema snage i sredstava da obavlja svoj posao i pozvali premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da reši probleme u MUP-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja