Vučić predložio Kanadi izvoz oružja
Foto: KURIR

Vojno-ekonomska saradnja

Vučić predložio Kanadi izvoz oružja

Društvo -
Potpredsednik vlade Srbije predložio da omoguće veći izvoz lakog naoružanja i municije u Kanadu, a kanadski ministar odbrane naglasio potrebu obrazovnog usavršavanja srpskih oficira

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao danas sa kanadskim ministrom odbrane Piterom Mekejom sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje i posebno mogućnosti poboljšanja vojne i vojno-ekonomske saradnje.

Vučić je kanadskom kolegi koji je domaćin Četvrtog međunarodnog bezbednosnog foruma u Halifaksu, predložio da Srbiji omogući veći izvoz lakog naoružanja i municije u Kanadu, dok je Mekej posebno naglasio potrebu obrazovnog usavršavanja srpskih oficira u čemu će kanadska država pružiti stručnu i finansijsku podršku, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Ogroman potencijal je u Srbiji i veze naše dve zemlje su jake. Što se odbrane tiče, imamo potencijala da uradimo više. U budućnosti moramo produbiti veze između dva ministarstva", rekao je Mekej, koji je istakao važnost Vučićevog prisustva bezbednosnom forumu.

Forumu prisustvuje veliki broj ministara odbrane, šefova armija, eksperata za globalnu bezbednost, američki kongresmeni Džon Mekejn i Meklaski kao i mnogi drugi.Kako je u saopštenju navedeno, Vučić je razgovarao danas u Halifaksu i sa parlamentarnim državnim sekretarom

Ministarstva odbrane Nemačke Kristijanom Smitom, kako o evropskim integracijama Srbije, tako i o srpsko-nemačkim bilateralnim odnosima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track