Poslati spiskovi amnestiranih zatvorenika
Foto: Tanjug

1.300 čeka slobodu

Poslati spiskovi amnestiranih zatvorenika

Društvo -
Nadležni sudovi odlučivaće o svakom pojedinačnom predmetu i doneće konačnu odluku u roku od tri dana, posle isticanja zakonom propisanog roka za žalbe

BEOGRAD - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dostavila je danas predmete nadležnim sudovima sa imenima amnestiranih zatvorenika.Nadležni sudovi odlučivaće o svakom pojedinačnom predmetu i doneće konačnu odluku u roku od tri dana, posle isticanja zakonom propisanog roka za žalbe.Prema podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, 1.300 zatvorenika trebalo bi u četvrtak da bude pušteno na slobodu.

Brojka od 1.300 zatvorenika obuhvata sve one koji su osuđeni do tri meseca zakona, ali i određen broj zatvorenika koji će se posle smanjenja kazne za 10, 20 i 25 odsto naći na slobodi posle izdržanih kazni zatvora.

Osuđenima na alternativne kazne zatvora, za njih ukupno 60, biće automatski ukinut elektronski nadzor, rečeno je u Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija. Zakon o amnestiji, koji obuhvata više od 3.600 zatvorenika, stupio je na snagu u subotu, 17. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track