Zavodu za plućne bolesti traži se nova lokacija
Foto: Kurir

Ministarka na Banjici

Zavodu za plućne bolesti traži se nova lokacija

Društvo -
Ovde jeste urušen prostor i ugrožena bezbednost pacijenata, kao i osoblja koje radi u instituciji i taj problem se mora rešavati, rekla ministarka zdravlja

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da se traži nova lokacija za Gradski zavod za plućne bolesti, jer je zgrada u kojoj je smešten u lošem stanju, a postoji i neposredna opasnost od urušavanja."Ovde jeste urušen prostor i ugrožena bezbednost pacijenata, kao i osoblja koje radi u instituciji i taj problem se mora rešavati. Tražimo novu lokaciju", rekla je Đukić Dejanović tokom obilaska Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".

Ministarka je istakla da pacijenti ne smeju da budu oštećeni zbog teške situacije sa prostorom u toj instituciji. "Bez prostora, kadrova i opreme nema zdravstva", ocenila je Đukić Dejanović i dodala da Ministarstvo zdravlja ima nameru da pomogne u rešavanju tog problema.

Ona je rekla da to što je Vlada Srbije, osnivač jednog dela zdravstvenih ustanova, a drugog lokalne sredine i gradovi, nikako ne znači da Ministarstvo nema određena prava i obaveze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track