TAKO TREBA: Porodiljama puna plata!

Predlog zakona o budžetu za 2013.

TAKO TREBA: Porodiljama puna plata!

Društvo -
Milan Krkobabić najavio olakšice za žene na porodiljskom, a Dinkić garantovao pomoć penzionerima do septembra 2013. godine

BEOGRAD - Štednja.Milan Krkobabić, poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, izjavio je da ova stranka neće odustati od toga da i žene na porodiljskom imaju punu zaradu, jer je i to doprinos rastu nataliteta.Na insistiranje Krkobabića da saopšti šta je s 13. penzijom, Mlađan Dinkić, ministar finansija, rekao je da on to treba da zna jer je njegov otac (potpredsednik vlade Jovan Krkobabić) na sednici Vlade Srbije podržao plan isplate pomoći penzionerima. Prema tom planu, dodao je Dinkić, isplata pomoći za penzionere s penzijama nižim od 15.000 dinara trajaće do septembra naredne godine, a penzioneri će se posle toga štititi kroz redovnu socijalnu politiku.- Dogovorili ste se sa potpredsednikom Vlade, a s mojim ocem ste mogli da se dogovorite na nekom drugom mestu. Ponosan sam na svog oca, a licemerno je pomenuti to, a ne pomenuti oca i sina Pastor (Ištvan i Balint) ili (predsednika Tomislava) Nikolića i njegovog sina - rekao je Krkobabić.Obrazlažući Predlog zakona o budžetu za 2013. u Skupštini Srbije, Mlađan Dinkić je rekao da je predviđen upola manji budžetski deficit u odnosu na ovogodišnji, kao i zaustavljanje rasta javnog duga, smanjenje spoljnotrgovinskog deficita i privredni rast od dva odsto. On je naglasio da će u narednom periodu biti pokušaja da se neka javna preduzeća privatizuju.DS, DSS i Savez vojvođanskih Mađara neće podržati budžet.

Milan Krkobabić
Milan Krkobabić

Para ima do majaMinistar finansija je naglasio da država trenutno ima novca da finansira sve obaveze do maja 2013. godine, i to bez ruskog kredita, a sa ovim kreditom i duže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track