Šljivančanin: Mile Mrkšić naredio da me ubiju!

Atentat na pukovnika

Šljivančanin: Mile Mrkšić naredio da me ubiju!

Društvo -
Dvojica snajperista su mi priznali da su imali naređenje da me likvidiraju. Za Slobodana Miloševića dodaje da je komunicirao sa svim optuženicima u Hagu i da se sve vreme držao dostojanstveno

BEOGRAD - Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin izjavio je da se nikada neće rukovati sa dva haška optuženika, Vojislavom Šešeljem i Miletom Mrkšićem! Za lidera radikala je rekao da nije hteo da mu pomogne, dok je za generala Mileta Mrkšića izjavio da ima dublje razloge.

- Mrkšić je svojevremeno, za vreme rata, naredio dvojici snajperista da me ubiju! Došao sam kasnije sa tom dvojicom snajperista u jednu sportsku salu. Oni su mi lično priznali da je Mrkšić naredio da me ubiju, ali oni su mi rekli da nisu hteli da povuku obarač - izjavio je Šljivančanin u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Pukovnik je objasnio i svoj hladan odnos sa Šešeljem.- Kada su mi presudili obratio sam se za pomoć Vojislavu Šešelju kako bi me posavetovao u vezi sa odbranom. Međutim, on se nije udostojio ni da to pročita, niti da mi odgovori. On je, inače, čovek u svom svetu koji ima svoje planove i kojih se drži. Ako uspe svaka mu čast, ako ne sam je to odabrao. Ja sam se, ipak, pokajao što sam tražio pomoć od njega - kaže Šljivančanin.

Za Slobodana Miloševića dodaje da je komunicirao sa svim optuženicima u Hagu i da se sve vreme držao dostojanstveno.

Mile Mrkšić
Mile Mrkšić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja