Zavod za plućne bolesti još nema novu adresu
Foto: Kurir

Traži se lokacija

Zavod za plućne bolesti još nema novu adresu

Društvo -
Zgrada u Preševskoj 33 na Zvezdari, od 20. novembra je zatvorena za pacijente jer preti opasnost od urušavanja

BEOGRAD - Direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu dr Dragana Mandić izjavila je da nije pronađena lokacija za preseljenje te ustanove i dodala da Saobraćajni institut CIP radi ekspertizu da bi se videlo da li će moći da se koristi deo postojećeg objekta.

Zgrada Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u Preševskoj ulici 33 na Zvezdari, od 20. novembra je zatvorena za pacijente po nalogu građevinske inspekcije, jer preti opasnost od urušavanja objekta.

"Nije pronađena lokacija za preseljenje. Od ponuđenih rešenja najviše nam je odgovarala zgrada 'Trudbenika' na Zvezdari, ali se od toga odustalo jer se ne zna koliko dugo možemo ostati u njoj", naglasila je Mandićeva.

Ona je dodala da se očekuje da će ekspertiza CIP-a biti završena u narednih nekoliko dana, tako da će se tada znati da li će moći da se koristi deo objekta.

Osim tog centralnog objekta, Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu ima ogranke u Zemunu u Ulici cara Dušana 178 i u Obrenovcu u Uzun Mirkovoj ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja