Glumcu Nenadu Stojmenoviću nagrada "Petar Banićević"
Foto: Glas

Narodno pozorište

Glumcu Nenadu Stojmenoviću nagrada "Petar Banićević"

Društvo -
Nagradu, koja će mu biti uručena tokom decembra, dobio je za uloge Šatova u drami "Zli dusi" i Džona Vortinga u predstavi "Važno je zvati se Ernest"

BEOGRAD - Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Nenad Stojmenović ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Petar Banićević" koju dodeljuje Nacionalni teatar.

Žiri, u sastavu Dobrila Stojnić (glumica), Željko Hubač (dramaturg) i Molina Udovički Fotez (direktor Drame Narodnog pozorišta), jednoglasnu odluku o laureatu doneo je na današnjoj sednici, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.Stojmenović je nagradu, koja će mu biti uručena tokom decembra, dobio za uloge Šatova u drami "Zli dusi" i Džona Vortinga u predstavi "Važno je zvati se Ernest".

"Ovog mladog glumca Nacionalnog teatra uz izuzetan umetnički domet ostvaren u pomenutim ulogama, krasi i mera i ukus u igri, visok profesionalizam i poštovanje prema Narodnom pozorištu", navodi se u saopštenju žirija.

Nagrada "Petar Banićević“ dodeljuje se mladom glumcu/ glumici starosti do 35 godina života, koji se umetnički istakao u periodu od 1. novembra 2011. do 31. oktobra 2012. godine i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu.

Nagrada, koja se sastoji od originalanog umetničkog dela sa likom Petra Banićevića, ustanovljena je prošle godine, a prvi laureat bio je Igor Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track