Vladimir Bumbaširević predsednik Konusa
Foto: Dragana Udovičić

Izabran

Vladimir Bumbaširević predsednik Konusa

Društvo -
Za potpredsednike ponovo izabrani rektor NS univerziteta Miroslav Vesković i rektor Megatrenda Mića Jovanović

BEOGRAD - Rektor Beogradskog univerziteta Vladimir Bumbaširević danas je izabran za predsednika Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), a dosadašnji predsednik Branko Kovačević postao je počasni član KONUS-a.

Na sednici KONUS-a za potpredsednike ponovo su izabrani rektor Novosadskog univerziteta Miroslav Vesković i rektor privatnog Univerziteta "Megatrend" u Beogradu Mića Jovanović.

Sednici su prisustvovala 84 člana koja su glasala javno za predložene kandidate koji će te funkcije obavljati naredne tri godine.

Bumbaširević je rekao da će vrednovanje nastavnika biti prva tema o kojoj će KONUS raspravljati sa njim na čelu. "Spisak kriterijuma za vrednovanje nastavno-naučnog kadra je napravljen i pravilnik će biti prva stvar koju će KONUS razmatrati", rekao je Bumbaširević i dodao da je za njega veliki izazov što je nasledio Branka Kovačevića koji je "odlično radio svoj posao".

On je pozdravio reizbor potpredsednika i istakao da je veoma dobro što jedan potpredsednik dolazi iz redova državnih, odnosno privatnih univerziteta. Reizabrani potpredsednik Mića Jovanović je istakao da je saradnja privatnih i državnih univerziteta dobra i da će u KONUS-u raditi u interesu svih univerziteta, dok je njegov kolega Vesković izjavio je da je KONUS-u neophodno jedinstvo pošto Bolonjski proces teče, a Evropska unija je usvojila novi koji "bitno menja odnose u obrazovanju".

Na današnjoj sednici KONUS je dobio i tri nova člana, predstavnike privatnog Univerziteta "UNION Nikola Tesla" koji je ove godine dobio akreditaciju Ministarstva prosvete. Sa nova tri člana, KONUS broji ukupno 103 predstavnika univerziteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track