Predragu Mariću francusko odlikovanje
Foto: KURIR

Orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza

Predragu Mariću francusko odlikovanje

Društvo -
Ambasador Fransoa Gzavije Denijo istakao da je Marić odličan partner u francusko-srpskoj saradnji i istakao njegovu ulogu posle katastrofalnog zemljotresa u Kraljevu novembra 2010. godine

BEOGRAD - Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denijo večeras je, u ime francuskog predsednika, pomoćniku ministra unutrašnjih poslova i načelniku Sektora za vanredne situacije Predragu Mariću uručio orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza. Denijo je na svečanosti u rezidenciji Francuske istakao da Marić ima istančan osećaj za dužnost i potrebe stanovnika Srbije. On je istakao da je Marićevim zalaganjem 2009. godine osnovan Sektor za vanredne situacije u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, po uzoru na ovakvu službu u Fracuskoj.

Marić je odličan partner u francusko-srpskoj saradnji, istakao je Denijo i rekao da je u toj saradnji pokrenut veliki regionalni projekat izgrade zajedničke strategije za reagovanje posle zemljotresa. Denijo je posebno istakao Marićevu ulogu posle katastrofalnog zemljotresa u Kraljevu novembra 2010. godine. Marić je u obraćanju na francuskom naglasio da upornost i hrabrost moraju dati rezultate i da nije bilo lako osnovati Sektor za vanredne situacije. Osnivanje sektora nije bilo moguće bez političke volje i presudnu ulogu u ovom procesu imao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekao je Marić.

U izjavi novinarima posle svečanosti, Marić je nagradu posvetio svim pripadnicima sektora na čijem je čelu, od Subotice do Vranja i od Užica do Zaječara."Želim da se odlepimo od devedesetih i postanemo moderna, dobro opremljena služba, kadrovski ojačana i rezultati neće izostati, a šteta za građane Srbije će biti manja", rekao je Marić i naglasio da se jedan evro uložen u ovu službu desetostruko vraća.Marić je dodao da ga ohrabruje što je budžet Sektora za vanredne situacije za 2013. godinu udvostručen, jer je ovoj službi neophodna nova oprema i ljudstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track