Zorana Mihajlović: Energenata ima dovoljno
Foto: Zorana Jevtić

Situacija stabilna

Zorana Mihajlović: Energenata ima dovoljno

Društvo -
Vlada Srbije je pre mesec dana odobrila toplanama pomoć za nabavku mazuta iz robnih rezervi i odredila minimalne i maksimalne cene grejanja

SJENICA - Elektroenergetska situacija u Srbiji je stabilna, ima dovoljno energenata i ne treba očekivati neke veće probleme u toku grejne sezone, izjavila je danas ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Ona je nakon otvaranja Fabrike vode za piće u Štavlju kazala da je Vlada Srbije pre mesec dana odobrila toplanama pomoć za nabavku mazuta iz robnih rezervi i odredila minimalne i maksimalne cene grejanja.

Prema rečima ministarke, sa toplanama je dogovoreno i da se sledeće godine krene u merenje grejanja po utrošku kao i u proces modernizacije toplana.

"Nadam se da sledeće godine nećemo govoriti o pomoći već o toplanama kao finasijski, ekonomski i energetski efikasnim preduzećima", kazala je Mihajlović.

Ministarka je istakla da struje, gasa i uglja na deponijama ima dovoljno za normalnu grejnu sezonu, ali je podsetila i da se u Srbiji godinama nisu gradili energetski objekti tako da se mogu dogoditi i neke vanredne situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track