Nikolić uručio Sretenjski orden Hamdiji Jusufspahiću

Svečanost

Nikolić uručio Sretenjski orden Hamdiji Jusufspahiću

Društvo -
Jusufspahić je tokom svoje duge karijere kao muftija beogradski učinio neverovatan i nesvakidašnji napor da život muslimana, pravoslavaca i pripadnika drugih verskih zajednica u Beogradu bude u znaku prijateljstva, zajedničkog života i međusobnog razumevanja, istakao je Aleksandar Antić

BEOGRAD- Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić prisustvovao je svečanosti povodom uručenja Sretenjskog ordena prvog stepena počasnom Reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Hamdiji efendiji Jusufspahiću.

Ovo visoko priznanje za zasluge i lični doprinos u razvoju međukonfesionalne saradnje i verske tolerancije nekadašnjem beogradskom muftiji, a povodom 45 godina njegovog rada u Beogradu, dodelio je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

- Ovo je dirljiv trenutak za Beograđane i sve građane Srbije, jer verujem da na jedan zaista zaslužan i dostojanstven način Republika Srbija odaje ogromno priznanje i poštovanje Hamdiji Jusufspahiću. On je tokom svoje duge karijere kao muftija beogradski učinio neverovatan i nesvakidašnji napor da život muslimana, pravoslavaca i pripadnika drugih verskih zajednica u Beogradu bude u znaku prijateljstva, zajedničkog života i međusobnog razumevanja - istakao je Antić.

Svečanosti u sali Islamske obrazovne ustanove takođe su prisustvovali i srpski patrijarh Irinej, brojni predstavnici Srpske pravoslavne crkve, kao i drugih verskih zajednica, predstavnici Vlade Srbije i diplomatskog kora.Srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić, inače sin odlikovanog Hamdije, istakao je da je njegov otac oduvek služio Bogu i ovoj zemlji.

- Voleti i služiti Boga znači biti njegov sluga u ulici u kojoj živiš. On je tako nas odgajao i mi tim putem danas hodimo. Mnogo je onih koji ovo ne razumeju. Moj otac bi kazao: učinite ono što je najpotrebnije da se ljudi različite vere više razumeju - rekao je muftija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track