Danas poslednji dan za prijavu PDV
Foto: Getty

Poreska uprava

Danas poslednji dan za prijavu PDV

Društvo -
U Srbiji oko 60.000 preduzeća ima obavezu da svakog meseca podnese poresku prijavu za PDV

BEOGRAD - Danas ističe redovni zakonski rok za podnošenje Poreskoj upravi (PU) prijave poreza na dodatu vrednost (PDV), podsetili su iz Ministarstva finansija i privrede.Ministarstvo je istovremeno, pozvalo sve knjigovođe da iskoriste mogućnost elektronske prijave poreza PDV i sebi smanje troškove poslovanja, vreme potrebno za podnošenje prijava i čekanje na šalterima PU.

U Srbiji oko 60.000 preduzeća ima obavezu da svakog meseca podnese poresku prijavu za PDV, ali je samo 180 počelo da koristi onlajn elektronski servis PU za podnošenje tih prijava.

Interesantno je da je, od 180 kompanija koje koriste taj elektronski servis, gotovo 50 iz Ivanjice i da ih vodi isti knjigovođa, čime je sebi ostvario višestruke uštede na vremenu i novcu potrebnom za vođenje tih poslova.Poreska uprava je 30. novembra održala obuku za 40 knjigovođa kako bi im olakšala prelazak na elektronsko prijavljivanje PDV.

Očekuje se da će većina knjigovođa koja je prošla obuku, klijentima početi da podnose taj dokument u elektronskoj formi.

Sledeća obuka za knjigovođe biće održana u PU u januaru 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track