Dačić: Mrko, čisti sneg ili te smenjujem!

Premijer besan zbog mećave

Dačić: Mrko, čisti sneg ili te smenjujem!

Društvo -
Premijer opasno ljut što putari ne uspevaju da očiste sneg i poručio da će smeniti i ministra saobraćaja ako ne bude radio posao kako treba

BEOGRAD - Dačić ljut na putare i Mrku!Neočišćeni putevi opasno su razljutili premijera Ivicu Dačića, toliko da je čak zapretio da će smeniti i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića ako se stanje na putevima hitno ne popravi!Premijer Dačić juče je, tokom posete Kostolcu, rekao da putevi uopšte nisu očišćeni.- Ako sam ja mogao da se sretnem s Tačijem, možete i vi da očistite sneg. Ne mogu građani biti žrtve nečijeg nemara. Srbija mora imati struju i gas, a putevi se moraju čistiti. Pa nismo u Sibiru - rekao je Dačić, kritikujući nadležne što nisu reagovali na vreme kad je sneg počeo da pada.- Odluke se moraju donositi brzo. Ako sam ja doneo odluku i sreo se s Tačijem, sve ostalo je mnogo manje bolno. Zato će svi koji ne budu na vreme reagovali i donosili prave odluke biti smenjeni. Ako ne radi svoj posao biće smenjen i ministar saobraćaja - poručio je Dačić.S druge strane, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić za Kurir kaže da putari ulažu vanljudske napore da uklone sneg.

- Evo, vraćam se iz Niša i tvrdim da je auto-put očišćen. Ne mogu da kažem da su svi lokalni putevi prohodni, ali šta da radimo kad sneg neće da stane. Pada, bre, ko lud. Radi se non-stop - poručio je ministar Mrkonjić i obećao da će nas na svakih pola sata lično obaveštavati kakvo je stanje na putevima koje on obilazi. Uzeli smo to zdravo za gotovo, ali ministar je redakciju Kurira zvao još pet puta, u razmacima od nekoliko sati.

Mrka kaže da sneg mnogo pada i da putari ne postižu da ga očiste
Mrka kaže da sneg mnogo pada i da putari ne postižu da ga očiste

Mrkonjić: Nije me zvao IvicaMinistar Mrkonjić kaže da ga premijer Dačić nije zvao, ali da bi i njemu rekao isto.- Radi se maksimalno u datim uslovima. Prioritet su najvažniji magistralni putevi i auto-put, a to je čisto - zaključio je Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja