OPREZ: Stiže ledena kiša!
Foto: Beta

Čuvajte se

OPREZ: Stiže ledena kiša!

Društvo -
U noći između petka i subote očekuju nas obilne padavine, zbog čega je MUP vozačima uputio apel da bez preke potrebe ne kreću na put

BEOGRAD - Opasno!Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić upozorio je da se u noći između petka i subote u Srbiji očekuje ledena kiša.- Apelujemo na sve da bez preke potrebe ne kreću na put, a na nadležne da u okviru svojih ovlašćenja preduzmu neophodne korake - rekao je Marić. On je kazao da je situacija u Srbiji što se snega tiče stabilna, nije bilo padavina, a to je pomoglo putarima da nastave s čišćenjem lokalnih puteva.Njegov zamenik Đorđe Babić rekao je da više nema zavejanih automobila i da je u noći između srede i četvrtka nekoliko vozila sletelo usled poledice na putevima. On je rekao da se u skladu sa mogućnostima, pored regionalnih i magistralnih, čiste i lokalni putevi.Prema informacijama MUP Srbije, ukinuta je zabrana prolaska teretnim vozila na teritoriji Srbije, koja je prethodnih dana bila na snazi Uredbom Vlade Srbije.

Marija Morotvanjski od sreće je zaplakala
Marija Morotvanjski od sreće je zaplakala

U Sjenici minus 28!U sjeničkom selu Karajukića Bunarima na Pešterskoj visoravni, temperatura se juče spustila na minus 28 stepeni. Do podneva je otoplilo tek malo, pa je u najtoplijem delu dana bilo ledenih minus 22 stepena.- Ako sutra ujutru ostane vedro i ovakvi meteorološki uslovi, očekujemo da temperatura bude još niža, možda i ispod minus 30 stepeni - rekla je juče Danka Džogović, meteorolog osmatrač u stanici u Karajukića Bunarima.

(Z. Š.)Vatrogasci staricu spasli gladi- Skoro da smo ostali bez zaliha hrane. Hvala vam što ste došli po ovakvom kijametu. Mogu misliti kako vam je bilo dok ste se kroz smetove pešice probili do nas. Ovim rečima je, do suza dirnuta, Marija Morotvanjski (80) dočekala Zorana Bogaroškog, člana Štaba za vanredne situacije, i pripadnike Vatrogasno-spasilačke jedinice Dejana Živkovića i Nebojšu Šicara.

Do salaša koji je desetak kilometara udaljen od Kikinde i skrajnut sa svih važnijih puteva zaputili su se terenskim vozilom, ali su njime prevalili samo deo puta. Do bake i njenog sina morali su da pešače skoro dva sata i 45 minuta:- Iako mrtve umorne, ganulo nas je što je od svoje sirotinje baka Marija pripremila pitu od ludaje i dočekala nas sa kafom i rakijom. Steglo nam se srce kad smo videli u kakvim uslovima žive. Nemaju čak ni struje - rekao je Bogaroški. (S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track