SMRT VREBA: Izginućemo zbog ledenica

Opasnost s krovova

SMRT VREBA: Izginućemo zbog ledenica

Društvo -
Ledene gromade su svakodnevna pretnja građanima, a koliko su opasne, pokazuje to što je u centru Beograda jedna smrskala šoferšajbnu na parkiranom automobile

BEOGRAD - Mogao je neko da pogine!Ogromna ledenica smrskala je šoferšajbnu sivog „pasata“ juče oko 11 sati u Šajkaškoj ulici 23 u Beogradu. U autu koji je probila ledena santa, srećom, nije bilo ljudi, ali šteta je velika.Nažalost, ovaj slučaj nije usamljen - tokom zime svakoga dana u Srbiji dese se desetine nezgoda izazvanih padanjem ledenica prilikom topljenja snega.- Sve sam upozoravao da vode računa i izbegavaju ovaj deo jer ledenica ima po krovovima koliko god hoćeš. Ipak, nesreća se desi u deliću sekunde. Ne stigneš ni da vidiš, samo se čuje tutnjava dok pada i ogroman tresak kad udari! Sreća da ova santa nikoga nije ubila, a mogla je pasti na bilo koga. Maločas su se deca motala tuda, dobro je da niko nije povređen - priča jedan od očevidaca.Ledenica je pala sa četvrtog sprata stambene zgrade i udarila pravo u parkirani automobil. Uništila mu je kontrolnu tablu i ulubila čak i volan. Neposredno posle nezgode vlasnik automobila se nije pojavio.I novinarka Kurira pre dva dana je imala nezgodu. Njoj je u samom centru Beograda pala na glavu velika količina snega sa krova, ali, na sreću, nije zadobila teže povrede.Kurir je već upozoravao građane da budu oprezni, ali i da se odgovorno ponašaju i skinu sneg i ledenice sa objekata u kojima imaju pristup, a ukoliko to nije moguće, da pozovu nadležne, odnosno „Gradsko zelenilo“ ili „Beograd put“. Građani koji su osigurani, a dožive nezgodu na ledu, moraju odmah uzeti potvrdu o povredi od lekara i odneti je u svoju osiguravajuću kuću jer mogu da naplate odštetu.

Žena usmrćena na BanjiciNastavnica muzičke kulture A. O. (49) iz Beograda poginula je u februaru ove godine u Paunovoj ulici na Banjici, kad je na nju pala ledenica teška oko četiri kilograma. Nesrećna žena krenula je da podigne platu i zatim pazari na pijaci, ali na samo nekoliko koraka od ulaza u zgradu na nju je palo više ledenica, od kojih je jedna bila kobna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track