Otoplilo: Na Crnom vrhu - 4

Putevi prohodni

Otoplilo: Na Crnom vrhu - 4

Društvo -
Slab do umeren sneg jutros pada na području Crnog vrha i Zaječara, kiša u južnom i centralnom delu Srbije, a svi putevi su prohodni

BEOGRAD - Temperature vazduha u Srbjii jutros se kreću od minus četiri stepena, koliko je u šest časova izmereno na Crnom vrhu, do četiri stepena iznad nule koliko je bilo u Kragujevcu.

U Valjevu, Beogradu i Smederevskoj Palanci izmerena su tri stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Dimitrovgradu izmerena su dva stepena iznad nule.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Loznici, na Zlatiboru, u Požegi, Leskovcu i Vranju izmeren je jedan stepen iznad nule. U Sremskoj Mitrovici, Negotinu i Zaječaru je nula stepeni, a u Sjenici i na Kopaoniku minus jedan stepen.

Slab do umeren sneg jutros pada na području Crnog Vrha i Zaječara, kiša u južnom i centralnom delu Srbije, a svi putevi su prohodni.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMSS), iako je vikend doneo dosta problema na celokupnoj putnoj mreži u Srbiji, posebno u Vojvodini, danas je situacija mnogo bolja.

Magla smanjuje vidljivost od 50 do 100 metara na području Palića, Loznice, Sremske Mitrovice, Zlatibora i Kopaonika. Državni putevi prvog prioriteta su dobro očišćeni, pa se saobraćaj na njima obavlja bez većih problema. Na ostalim putevima prvog i drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Bačke, Zrenjanina, Zaječara, Užica, Kosova, Kruševca, Ivanjice, Kolubare i Beograda.

Najkritičnije deonice pod ledom su HE Đerdap 1 - Tresibaba, Majdanpek - Bugarska granica (Mokranje), Porečki most - Golubac,Gornjak - Žagubica, Borsko jezero - Bor, Bovan - Knjaževac - Kalna,Miloševa kula - Bor (Majdanpek - Bor). Zbog guste magle, koja smanjuje vidljivost na 50 do 100 metara saobraćaj je usporen na putevima u Vojvodini (severna Bačka, Srem i južni Banat), kao i u regionu Vranja, Bora i Čačka.

Na području Bačke, Banata i Srema saobraćaj je otežan zbog snega na kolovozu do pet santimetara.Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi na putevima gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), Mionica - Divci, Korenite - Krupanj, Jošanička Banja - Kopaonik, Kopaonik - Jaram.

Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju do posla sata.Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 56 saobraćajnih udesa, u kojima su 22 osobe teže i lakše povređene, a jedna je izgubila život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track