Putari: Mrkonjiću ostavka! - Mrka: Ne dam!

Dačiću smeni ga, traže sindikalci

Putari: Mrkonjiću ostavka! - Mrka: Ne dam!

Društvo -
Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović pozvala ministra da, zbog stanja delatnosti za koje je zadužen i korupcionaške afere, odmah podnese ostavku

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da neće dati ostavku koju su mu zatražili nezadovoljni putari."Neka ona prvo da ostavku, pa onda neka proziva mene", poručio je Mrkonjić predsednici Samostalnog sindikata putara Srbije Sonji Vukanović. Vukanovićeva je pozvala Mrkonjića da, zbog stanja delatnosti za koje je zadužen i korupcionaške afere, odmah podnese ostavku.

Samostalni sindikat putara Srbije zatražio je danas od srpskog ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da podnese ostavku."Pozivamo ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da zbog ukupne situacije u delatnostima za koje je zadužen, imajući pri tome u vidu i aktuelnu korupcionašku aferu odmah podnese ostavku", navodi se u saopštenju Republičkog odbora tog sindikata.

Dodaje se da je zahtev za ostavku Mrkonjkića donet na sednici Republičkog odbora Samostalnog sindikata putara Srbije, koja je održana 13. decembra. U slučaju se Mrkonjić ogluši o zahtev Putari su zatražili od srpskog premijera Ivice Dačića da ga smeni "zbog ukupnog stanja u delatnosti za koju je resorno zadužen".U saopštenju se navodi da su zahtevi Sindikata putara dostavljani ministru saobraćaja Milutinu Mrkonjiću, premijeru Ivici Dačiću i predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću. Takođe, Milutin Mrkonjić danas je negirao informacije koje su pojavile u javnosti da je dobijao novac od vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića."Ordinarni bezobrazluk je tvrdnja da sam plaćenik Miroslava Miškovića", rekao je Mrkonjić. On je kazao da su "objavljene laži pokušaj da se njemu lično, Socijalističkoj partiji Srbije i Vladi Srbije nanese šteta".

Mrkonjić je rekao da Miškovića nije video više od 15 godina i da nikada sa njim nije imao bilo kakve poslovne i druge kontakte."Nikad nisam bio ničiji plaćenik u svom životu koji nije kratak", zaključio je ministar saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track