Marić: Na proveri ugovori sa putarskim preduzećima
Foto: Beta AP

Naredba

Marić: Na proveri ugovori sa putarskim preduzećima

Društvo -
Sa onima koji ne ispunjavaju uslove, ugovor će biti raskinut i za sada nijedan ugovor nije raskinut, jer putari tvrde sa su maksimalno spremni

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da se naredbom, koju je potpisao premijer Ivica Dačić, preispituju svi ugovori sa putarskim preduzećima kako se ne bi ponovili problemi od pre desetak dana kada je zbog neočišćenog snega saobraćaj bio gotovo blokiran.

Sa onima koji ne ispunjavaju uslove, ugovor će biti raskinut, rekao je Marić i naveo da, za sada, nijedan ugovor nije raskinut, jer putari tvrde sa su maksimalno spremni, što će biti na proveri već kod prvog većeg snega.

"Jako pažljivo ćemo posmatrati kako ko radi svoj posao, jer više upozorenja nema, mora da se radi punim kapacitetom i da se omogući stanovništvu da normalno funkcioniše", rekao je Marić.

Komentarišući nevolje sa snegom oko 9. decembra, Marić je rekao da je bio problem u protoku informacija među nadležnim organima.

U međuvremenu, napravljen je pomak u komunikaciji među državnim preduzećima, jer je ustanovljen telefonski broj gde se 24 sata slivaju informacije vezane za stanje na putevima, rekao je Marić.

Govoreći o pojedinim negodovanjima zbog zabrane saobraćaja teretnim vozilima pre desetak dana, Marić je naveo da nadležni imaju pravo da na određenim deonicama zabrane teretni saobraćaj dok se put ne očisti, od deonice do deonice.

To je i u Evropi tako, naveo je Marić i dodao da problem nastaje ako se čeka više od 20 ili 48 sati na ulazak u zemlju, što je, kako kaže, opet pitanje održavanja puteva i brzine čišćenja snega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track