Balašević: Dočekajte sudnji dan na Rtnju

Biznis cveta

Balašević: Dočekajte sudnji dan na Rtnju

Društvo -
Balašević je dodao da su mnogi iz inostranstva - Italije, Francuske i Češke zvali da ga pitaju da li je tačno da će se 21. decembra dogoditi smak sveta, a jedan građanin Češke čak je hteo da dovede pun autobus onih koji su taj dan hteli da provedu na Rtnju

RTANJ - U etno kući "Balašević" u podnožju planine Rtanj, koja će, prema nekim tumačenjima majanskog proročanstva, jedina ostati netaknuta posle 21. decembra, dan uoči "smaka sveta" organizovano je druženje i doček tog "sudnjeg dana".

Vlasnik te etno kuće Dragan Balašević rekao je da je do pre tri dana bilo poziva za rezervaciju smeštaja možda nešto više nego što je uobičajno, a od tada je praktično krenula najezda.

"Od pre tri dana bilo je ljudi koji su zvali u panici, čak i neki moji prijatelji za koje sam verovao da ne pripadaju tom tipu ljudi", rekao je Balašević i uz osmeh ispričao da ga je zvao prijatelj iz Beograda koji je toliko insistirao da bude smešten u toj etno kući da je zbog njega preuređen bungalov u kome su bili konobari kako bi bila smeštena njegova porodica.

On je dodao da su mnogi iz inostranstva - Italije, Francuske i Češke zvali da ga pitaju da li je tačno da će se 21. decembra dogoditi smak sveta, a jedan građanin Češke čak je hteo da dovede pun autobus onih koji su taj dan hteli da provedu na Rtnju.

"Meni je žao što nismo turistički razradili taj datum, jer je Rtanj mističan i misteriozan sam po sebi. I mi smo ovde zatečeni zašto je baš ova planina jedna od dve tri koje imaju neki značaj. Voleli bismo da znamo koje to prvi iz sveta pomenuo Rtanj i zbog čega", rekao je Balašević i ponovio da će zbog toga u njegovom turističkom objektu biti organizovan "doček suđeg dana".

Uz napomenu da su kapaciteti njegove etno kuće odavno puni, ali da se to događalo i ranije, na primer, kada je obeležavan 14. avgust - prvi dan posta, Balašević je rekao da taj kraj ima mnogo kapaciteta za razvoj turizma, ali da je malo iskorišćeno.

Njegova etno kuća ima 85 ležaja i 800 mesta za sedenje u restoranima i sva ta mesta su popunjena.

"Mnogi su zvali da im obezbedimo bilo kakav smeštaj, a mogao sam da im ponudim eventualno stolicu. Pristajali su na sve", rekao je Balašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track