Izabrano 19 članova odbora RTS

Skupština Srbije

Izabrano 19 članova odbora RTS

Društvo -
Izabrani su Marija Obradović iz SNS, Đorđe Milićević iz SPS, Mira Petrović iz PUPS, Milica Radović iz DSS, Jelena Trivan iz DS, Snežana Stojanović Plavšić iz URS i Bojan Đurić iz LDP

BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je danas 19 članova Programskog odbora Radio-televizije Srbije (RTS).Za članove Programskog odbora iz reda poslanika izabrani su Marija Obradović iz Srpske napredne stranke, Đorđe Milićević iz Socijalističke partije Srbije, Mira Petrović iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Milica Radović iz Demokratske stranke Srbije, Jelena Trivan iz Demokratske stranke, Snežana Stojanović Plavšić iz Ujedinjenih regiona Srbije i Bojan Đurić iz Liberalno demokratske partije.

Na predlog Republičke radiodifuzne agencije (RRA) za članove Programskog odbora RTS izabrani su diplomirani psiholog Jasmina Leković, kompozitor Nenad Milosavljevića, diplomirani grafički dizajner Marko Vukomanović, novinar Katarina Ostojić, diplomirani pravnik Ištvan Bodžonija i apsolvent Aleksandra Grkinić.

Za članove su izabrani i diplomirani ekonomista Tanja Santrač, profesor Univerziteta Singidunum Zoran Vujović, diplomirani filolog Tanja Dojčinović, diplomirani filozof Dragoljub Kojčić, naučni savetnik i profesor Zoran Avramović i novinar i konsultant Bratislav Grubačić.

Programski odbor Radiodifuzne ustanove ima trogodišnji mandat, a prethodnim članovima tog tela mandat je istakao 11. decembra.

Po Zakonu o radiodifuziji, Programski odbor Radiodifuzne ustanove ima 19 članova koje bira parlament od kojih sedam iz redova poslanika, a 12 kandidata predlaže RRA iz reda profesionalnih udruženja, naučnih ustanova, religijskih zajednica, udruženja građana i nevladinih organizacija.

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje utvrđuje listu kandidata za članove Programskog odbora Radiodifuzne ustanove RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track