Najnovije vesti

Overa knjižica za 2013. uprkos neredovnim doprinosima
Foto: Marina Lopičić

Zdravstveno osiguranje

Overa knjižica za 2013. uprkos neredovnim doprinosima

Društvo
Poreskoj upravi naloženo da do 31. decembra 2012. sačini spisak preduzeća u restrukturiranju koja nisu redovno izmirivala doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje

BEOGRAD - Vlada Srbije preporučila je danas Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da overi zdravstvene isprave za 2013. godinu za zaposlene, odnosno osigurana lica u preduzećima u restrukturiranju za koja doprinos za obavezno zdravstveno osiguranje nije redovno izmirivan.Naloženo je Poreskoj upravi da do 31. decembra 2012. godine sačini spisak preduzeća u restrukturiranju koja nisu redovno izmirivala doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje i dostavi ga fondu, saopšteno je iz Vlade Srbije, nakon sednice.

Vlada Srbije donela je odluku da se 2013. proglasi godinom tolerancije. Ministarstvo omladine i sporta, svesno da je neophodna šira akcija za podsticanje tolerancije, i to ne samo na sportskim manifestacijama, već u celokupnom društvu predložilo je vladi da donese ovu odluku.

Vlada je, kako je saopšteno, usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o žigovima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o trgovini.

Vlada je saopštila i da će cene prirodnog gasa, više za 10 odsto od dosadašnjih, važiti za industrijske potrošače, koji troše oko jedne sedmine ukupnih količina gasa na našem tržištu važiti od 15. januara naredne godine, a za distributere i domaćinstva od 1. februara 2013. godine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...