POPIS: Miškoviću oduzimaju imovinu!
Foto: Nebojša Mandić

Došao đavo po svoje

POPIS: Miškoviću oduzimaju imovinu!

Društvo -
Specijalna služba MUP Srbije pravi spisak imovine vlasnika „Delte“ zbog pokretanja finansijske istrage

BEOGRAD - Džaba je pljačkao.Uhapšeni vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković mogao bi ostati bez svog ilegalno stečenog bogatstva jer je protiv njega pokrenuta i finansijska istraga kako bi se popisala njegova imovina u Srbiji u slučaju zahteva Tužilaštva za oduzimanje, saznaje Kurir. Miškovićevu imovinu trenutno češlja Jedinica za finansijske istrage MUP Srbije, kaže naš izvor.

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal može da zatraži od suda da Miškoviću i članovima njegove porodice privremeno bude oduzeta imovina, tačnije da im se zabrani da njome raspolažu do okončanja sudskog postupka, kakvih je primera u Srbiji bilo.

Ukoliko se to i dogodi, najpoznatiji tajkun moraće da se odrekne podugačkog spiska onoga što je za poslednjih dvadesetak godina „stekao“ - vila, stanova, aviona, automobila, jahti...

Miroslav Mišković je 2007. godine bio uvršten među 1.000 najbogatijih ljudi na svetu, njegovo bogatstvo procenjeno je na više od 1,5 milijardi evra, a veruje se da je od tada povećano. O njemu je svojevremeno pisao i Sandej tajms, i to kad je on svom sinu Marku pre četiri godine kupio vilu od čak 25,5 miliona funti u Londonu, u Kensingtonu.

To je, inače, treća vila koju je Mišković kupio u prestonici Velike Britanije, u kojoj ima i kućerine od 14,5 i 11 miliona funti. I tu nije kraj - Mišković poseduje i velelepnu vilu u Los Anđelesu, vrednu 6,5 miliona evra.U Srbiji, porodica Mišković živi u vili na Dedinju, a poseduje i privatni avion „cesna 650“, vredan 2,5 miliona evra. Mišković je vlasnik ukupno 61 firme, od kojih su mnoge u poreskim rajevima širom sveta.(E. K.)Potvrđeno pisanje Kurira

Kurir, 13.12.2012.
Kurir, 13.12.2012.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track