Prve bebe rođene u 2013. u Srbiji
Foto: Novine Novosadske

Novogodišnja noć

Prve bebe rođene u 2013. u Srbiji

Društvo -
U Vranju dečak i devojčica. Prvi novi stanovnik Niša u Novoj godini zove se Elena
1 / 8 Foto: Novine Novosadske

BEOGRAD - U novogodišnjoj noći Beograd postao bogatiji za četiri bebe. Prva beba rođena u "Narodnom frontu" dečak Dragan Šipčić. U Vranju dečak i devojčica. Prvi novi stanovnik Niša u Novoj godini zove se Elena.Beograd je u novogodišnjoj noći postao bogatiji za četiri bebe. Prva beba rođena u Narodnom frontu je dečak, Dragan Šipčić. Na poklon je dobio zlatnike koje mu je uručio premijer Ivica Dačić.

"To je moj lični poklon znači kao predsednika Vlade. Prvorođenoj bebi ovde u Novoj godini u Narodnog fronta jedan zlatnik", kaže premijer Ivica Dačić. Nerešeno je bilo u Višegradskoj- dečak i devojčica."Prva beba koja nam se rodila 2013. je devojčica teška tri kilograma i 400 grama, u minut posle ponoći, a odmah za njom tri minuta posle ponoći dečko težak tri kilograma i 850 grama", kaže Miloš Petronijević iz GAK-a u Višegradskoj. Mama Elene Janković kaže da je cela ekipa sjajna, da su joj pomogli maksimalno i da je svima zahvalna.

Mama Dimitrija Simonovića rodila je dečaka koji će se zvati Dimitrije. Roditeljima beba uručeno je po 300.000 dinara.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je poklon Sanji Stankov, iz Slankamena - majci prvorođene bebe u novosadskom porodilištu "Betanija".

Grad Novi Sad je za prvu rođenu bebu u 2013. godini, obezbedio poklon od 100.000 dinara, a svaka beba rođena tokom prvog januara dobiće po 50.000 dinara.U kruševačkom porodilištu, jutros u 8 časova rođena je prva beba u 2013. godini, čiji su roditelji od grada Kruševca dobili poklon čestitku od 100.000 dinara.

Dragani Lekić iz Varvarina, koja je jutros na svet donela devojčicu tešku 3,550 kilograma, poklon čestitku uručio je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Prvorođena beba u 2013. godini u Kragujevcu je dečak i on je danas dobio od gradske uprave poklon čestitku u vrednosti od 100.000 dinara. Poklon je bebinoj mami Miradiji Kopilji uručio oko podneva zamenik gradonačelnika Nebojša Zdraković.

U Vranju dečak i devojčica. Doktorka Sunčica Stojković kaže da je prvo na svet stigao dečak težak 3 kilograma i 450 grama, nakon deset minuta rodila se i devojčica teška tri kilograma i 100 grama, dugačka 52 centimetra.

Prvi novi stanovnik Niša u Novoj godini zove se Elena, teška je tri kilograma, a dugačka 50 centrimetra."Ovo je najlepši poklon, znači stvarno. Imam kući sina, sad ćerka, preyadovoljna sam stvarno", kaže majka Milena Jovanović.

Nikolina je prva beba rođena u zrenjaninskom porodilištu u 2013. godini, a nakon nje, tokom novogodišnje noći i jutra, rođene su još dve bebe, devojčica i dečak. Majka prvorođene bebe, Irena Ivić, kojoj je to treće dete, poručila je majkama koje imaju jedno dete da se na tome ne zaustavljaju, da ih imaju što više, a mladim ženama da se odluče da postanu majke. Porodilište je danas posetio i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i svim majkama uručio prigodne pakete sa opremom za novorođenčad.

"Obišli smo najlepše mesto u gradu, na kom nastaje novi život, pozdravili smo deset mama i deset beba, od kojih su tri rođene posle ponoći. One su najlepša poruka za Novu godinu - da nam je što više beba, da imamo priliku da ovde što češće dolazimo, pa će svima biti i bolje, uspešnije i lepše. Radujemo se Novoj godini i novom životu", rekao je gradonačelnik Bošnjak. Tokom 2012. godine u zrenjaninskom porodilištu rođeno je 1.453 beba - 761 dečak i 712 devojčica. Rođeno je i 20 parova blizanaca - 24 dečaka i 16 devojčica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track