Kilometarski redovi na prelazima Merdare i Bela zemlja
Foto: RTS

Gužve posle praznika

Kilometarski redovi na prelazima Merdare i Bela zemlja

Društvo -
Čekanja za prelazak na Merdaru traju dva do tri sata, dok se na graničnom prelazu Bela zemlja čeka tri do četiri sata i redovi vozila iznose od dva do tri kilometara

PRIŠTINA - Policija Kosova saopštila je da su na prelazima Merdare i Bela zemlja obrazovani kilometarski redovi vozila koja čekaju na ulazak u centralnu Srbiji i dalje putovanje prema zapadnoevropskim zemljama.

"Čekanja za prelazak na Merdaru traju dva do tri sata, dok se na graničnom prelazu Bela zemlja čeka tri do četiri sata i redovi vozila iznose od dva do tri kilometara", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Razlog za ovakva čekanja, prema policiji, predstavlja veliki broj vozila kosovskih građana koji se vraćaju u zapadnoevropske zemlje preko ovih prelaza posle novogodišnjih praznika.

Na prelazu Bela zemlja prelasci su prekinuti zbog postavljanja novog kontejnera srpske strane na prelazu, navodi kosovska policija. Kosovska policija navodi da je u cilju ubrzanja poslova i smanjenje čekanje povećala broj ljudi na tim prelazima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track