NUNS: Neophodno javno slušanje o medijskim slobodama

Inicijativa

NUNS: Neophodno javno slušanje o medijskim slobodama

Društvo -
Samo uključivanjem svih nosioca javnih funkcija suprotstavljamo se zagađivanju društvene scene, naglasio je Vukašin Obradović, predsednik NUNS

BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović izjavio je da je ta organizacija insistirala na organizovanju javnog slušanja u Skupštini Srbije o medijskim slobodama kako bi se suprotstavila desničarskim organizacijama.

"Ta inicijativa je način suprotstavljanja delovanju desničarskih organizacija, koje između ostalog prave spiskove nepodobnih medija, jer samo uključivanjem svih nosioca javnih funkcija suprotstavljamo se zagađivanju društvene scene", rekao je Obradović.

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije organizuje u ponedeljak, 28. januara, javno slušanje na temu "Medijske slobode, nije vreme za ćutanje!".

"Mi smo insistirali na javnom slušanju i na uključivanju parlamenta u raspravu oko pravljenja raznih vrsta spiskova, jer smatramo da je zabrana tih organizacija poslednja mera koja je državi na raspolaganju", rekao je Obradović.

On je dodao da NUNS nema ništa protiv ako Ustavni sud odluči da se zabrani organizacija "Naši", ali je ocenio da to neće rešiti problem.

"Oni će sutra registrovati novu organizaciju pod novim imenom i nastaviti da rade ovo što rade", rekao je predsednik NUNS-a.

On je istakao da u društvu mora da se promeni atmosfera, odnosno da se od "načina društvene komunikacije na kojoj insistiraju "Naši" i druge desničarske organizacije" ograde svi relevantni činioci - parlament, vlada, predsednik i nosioci svih javnih funkcija.

Prema njegovim rečima, to je jedini efikasan način suprostavljanja daljem zagađivanju društvene scene.

Na javnom slušanju u parlamentu govoriće, između ostalih, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, predsednica Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović i ministar kulture i informisanja Bratislav Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track