Patrijarh Irinej: Sveti Sava je centar naše istorije!

Obeležena školska slava

Patrijarh Irinej: Sveti Sava je centar naše istorije!

Društvo -
Delovanje prosvetitelja oslonac je i danas kad vodimo borbu za očuvanje državnog integriteta i nacionalnog identiteta, rekao ministar prosvete Žarko Obradović
1 / 4 Foto: Biljana Kuzmanovic

BEOGRAD - Svečano!Škole u Srbiji proslavile su u petak školsku slavu Svetog Savu, a praznik je obeležen i svečanom akademijom u Centru „Sava“ u prisustvu mnogobrojnih i uglednih zvanica.

Domaćin proslave i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović poručio je da se srpski narod okuplja povodom Svetog Save, slaveći svog najvećeg prosvetitelja i iskazujući privrženost njegovom imenu i neprolaznom delu.- Delovanje tog prosvetitelja oslonac je i poruka i danas kad vodimo borbu za očuvanje državnog integriteta i nacionalnog identiteta - rekao je ministar.Svečanoj akademiji prisustvovali su premijer Ivica Dačić, patrijarh Irinej, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić s pevačicom Anom Bekutom, ministar kulture Bratislav Petković i mnogi drugi.Patrijarh Irinej je ranije u petak posetio učenike Matematičke gimnazije i poručio da od Svetog Save počinje istorija srpske kulture, duhovnosti, crkve i pune svesti o nacionalnom imenu i dostojanstvu.- Sveti Sava je duhovni otac našeg naroda, crkve i istorije. Mnogo toga ne bismo imali da nismo imali Svetog Savu. Centar naše istorije i kulture je ličnost Svetog Save - rekao je patrijarh.J. R. - D. T.

Priredba u OŠ „Skadarlija“Kurir je prisustvovao proslavi Savindana u OŠ „Skadarlija“ u Beogradu gde su učenici osmog razreda bili domaćini slave. Oni su zajedno s učenicima mlađih razreda izveli priredbu o liku i delu Svetog Save.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track